3D-tulostus

3D-tulostus mahdollistaa digitaalisen mallin tuottamisen fyysiseksi kappaleeksi. Menetelmän avulla voidaan pienimuotoisen sarjatuotannon lisäksi luoda rakenteita, joita perinteisillä työstömenetelmillä on hankalaa valmistaa. 3D-tulostus mahdollistaa keveämmät tuotteet, valmistus on yksilöllistä ja jätettä syntyy usein vain vähän. Esimerkkejä 3D-tulostetuista tuotteista ovat prototyypit, varaosat, käyttöesineet, pienoismallit sekä rakenteiden yksittäiset komponentit. Tulostusmateriaalina käytämme pääsääntöisesti PLA-muovia, joka on maissitärkkelyksestä johdettua biohajoavaa ja myrkytöntä muovia. Tulostimia on käytössämme 8 kappaletta, joista suurimman tulostusala on 500x500x500mm.

Tulostamiseen vaaditaan 3D-mallitiedosto STL, PLY tai 3MF-muodossa. Valmiita, ilmaisia malleja on ladattavissa esimerkiksi Thingiverse –sivuilta. Jos haluat luoda oman mallin, sen tekemiseen sopii lähes mikä tahansa CAD- tai 3D-mallinnusohjelma. Ilmaisia mallinnusohjelmia ovat esimerkiksi SketchUpSculptris sekä helposti lähestyttävä, verkkoselaimessa toimiva Tinkercad.

Voit tilata meiltä 3D-tulosteita näppärästi alla olevan sovelluksen kautta. Jos sinulla on toiveita värien tai jälkikäsittelyn suhteen, laita sähköpostia osoitteeseen info@datanorppa.fi tai kirjoita viestisi sivun oikeassa alareunassa olevaan chattiin. Tehdään yhdessä toiveidesi mukainen tuote!