Tietoa yrityksestä

Kuultokuva on vuoden 2018 keväällä perustettu lappeenrantalainen 3D-tulostamiseen ja lasertyöstämiseen keskittynyt yritys. Toiminnan takana on tekniikkaa rakastava käsityöläinen, Kai Kortelainen. Käsillä tekeminen on Kailla sukuperintöä, esimerkiksi hänen isoisänsä oli käsistään taitava muurari. Ensimmäiseltä koulutukseltaan Kai onkin metalliartesaani. Vaikka metalli vaihtui tietokoneisiin hänen opiskeltua myöhemmin tietotekniikkainsinööriksi, palo käsillä tekemiseen on koko ajan pysynyt vahvana.

Kain luontainen kiinnostus suunnitteluun ja uuden luomiseen synnytti ajatuksen 3D-tulostustuotteita valmistavan yrityksen perustamisesta. Idean itämistä myös vauhditti Kain harrastama Nordic Garrison hyväntekeväisyystoiminta: hän alkoi kokeilla, miten elokuvarekvisiittaa voisi valmistaa itse. Tämän kautta Kai huomasikin, miten 3D-tuotteiden suunnittelulla ja valmistamisella hän voi yhdistää molemmat kiinnostuksen kohteensa, käsillä tekemisen ja uusimman teknologian.

Ekologiset tekijät ovat toiminnassa tärkeitä, Kuultokuvan tuotteet ovat ympäristöystävällisiä ja ne tuotetaan tuulisähköllä. Kai suunnittelee tuotteita mutta haluaa myös antaa mahdollisuuden jokaiselle toteuttaa ideoitaan itsesuunniteltujen tuotteiden, esimerkiksi korvakorujen, muodossa. Kuultokuvan toimintaideologiaa voikin kuvata ekologisuutta ja osallistavuutta painottavaksi.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos mielessäsi on idea esimerkiksi sisustukseen sopivasta
uudesta valaisimesta tai käytännöllinen tarve varaosalle!


Kai Kortelainen, Insinööri (amk) & artesaani
Puh 045 7877 8644
kai.kortelainen(at)datanorppa.fi

DataNorppa
Kotkankatu 28
53850 Lappeenranta
Y-tunnus: 2914414-7